29 Mayıs 2012 Salı

Bu iş bu[ara]da bitmedi !

IŞIĞI BUL

 İlk oyunumuz olan ve kendisinden daha önceki yazımızda bahsettiğimiz Alan Wake nihayet ikinci bölümüyle bilgisayarları şenlendirdi. İlk bölümde eşini kaybeden ve doğaüstü olaylar içerisinde kendini bulan Alan bu sefer kendini daha kırsal topraklar üzerinde buluyor.

 Oyunun bir devam niteliğinde başlaması ve kötülüğü çıkartanın kendi ikizi olan Alan bizi çok şaşırtıyor ve yenilikler konusunda beğenimi kazandı.

İlk önce devam bölümü olan Alan Wake's American Nightmare oyununun artılarına gelecek olursak;

* Daha önce biten cephanemizi doldurduğumuz dolaplar belli periyotlarda tekrar doluyor.
*Silah sayısı ve çeşitliliği artmış hatta bazı silahları almak için kendi roman sayfalarınızı toplamak gerekiyor. Örnek vermek gerekirsek, uzi kutusunu açmak için 3 tane sayfa toplamanız gerekiyor.

* İlk oyuna göre Alan bariz bir biçimde hızlı ve uzun süre koşuyor.

* Alan Wake için cosplay bulunmuş ve ara videolarda kendisini görebiliyoruz.

Eksilere geldiğimizde ise;

* Oyunda etkileşim içine girdiğimiz üç karakter var ve bu ablalar devamlı istek peşinde Alan onu yap bunu yap gel olmadı bir daha yap gibi. Batman'in uşağı Alfred bile daha az iş yapıyor.

* İlk oyunda geçişlerde dizi tadı veren "Previously Alan Wake" bölümleri yok. Çizgi roman tadı verilen geçişler var, renkler retro tadında.

* Bariz biçimde kısa sürüyor hatta biraz spoiler içerecek ama oyunda aynı bölümlerde üç defa dolaşmanız sizi sıkabilir. Ben daraldım şahsen :)

Son bölüme doğru Poets of the fall grubunun mükemmel şarkısı olan The Happy song ile korkmuş bedeniniz tam gaz öldürme isteğiyle doluyor. Unutmadan fazla ispiyon vermeyelim ama eşini kaybeden Alan Wake mutlu sona ulaşıyor.









0 Sen ne diyon birader? Anlat:

Siz Beğendiniz ;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı