4 Mart 2010 Perşembe

John F. Kennedy Suikasti (Bölüm 1)



Suikastler hep ilgi odağım olmuştur.Gizemli bir sis perdesi,araladıkça da devamlı karmaşıklaşan bağlantılar,ipuçları,bilgiler,şahıslar vs. Zaten büyük bir yüzdesi de kesin bir açıklığa kavuşturulamamışlardır.Bunlardan biride benim listemin başında olan John F. Kennedy suikastidir.

22 Kasım 1963 cuma günü saat 12.30 Dallas’da bulunanlar hayatlarında ilk defa suikate şahit olacaklardı ve ardından da kendilerinin yok oluşlarıyla da bir başka gizeme parmak basacaklardı.

Kendi araştırmalarım sonucunda şimdiki düzene göre de (iyi iş yapana yukarıda yer yok veya daha da komplike meyve veren ağacı taşlarlar) yer bulamamasının nedenlerinden hatta ve hatta en önemli nedenlerinden biriside ülkeyi bir kaç basamak atlatacak olan yenilikler ve haklar olarak görüyorum.Bunlardan bazılarını da sıralarsak;

-Çalışma koşullarının iyileştirilmesi,ücretlerin yükseltilmesi,kiraların düşük tutulması,yaşlılara yönelik güvenlik hizmetlerinin yagınlaştırılması.

-Okullarda,otellerde,lokantalarda ırk ayrımcılığına kaldıran yasa önerdi.

Olayın ardında yatan sebeplerden biride ilk yahudi ve mason olmayan başkan olmasından kaynaklanıyordu ki şu anda en baştan beri baktığımızda kimse halk için iyi bir şey ortaya atıp bunu somut bir biçimde gerçekleştirma çabasında olduğunu görmedim.(Biliyorsunuz ki politika sadece boşa sallama sanatı) ve İsrail ile iyi niyet belirtileri göstermemesi.Kennedy’nin en büyük rakibi Arizona’nın Cumhuriyetçi senatörü Barry Goldwater’dı.Olayın gebe kalması da ilginçtir ki;Texas’da her ikisi de demokrat olan Vali John B. Conally ile Senatör Ralph Yarborough arasındaki çekişmeyi bir birliktelik olarak göstermek için iki siyasetçiyi yanına alarak bir gezi düzenlemeye karar verdi.
  
Güneşli günden kara güne doğru

22 Kasım 1963 tarihinde saat 12:30’da eşiyle birlikte üstü açık bir araba ile Dallas’ta bir konvoyun arasında ilerlerken ateş açıldı.Ensesinden ve başından iki kurşun alan Kennedy,Parkland Hastanesi’ne götürülürken yolda öldü.Vali Connally ağır yaralanmasına karşın kurtarıldı,ardından Başkan Yardımcısı Johnson aynı gün yemin ederek başkan oldu.

Tüylerimi diken diken eden bir gerçek ise o gün orada geçişi izleyen kişiler uzaktan veya yakından bilgisi olsun birer birer ortadan kaldırıldı.Yazımızın birinci bölümü bu kadar ikinci bölümle tekrar karşınızda olacağız efenim.Takipte kalın efem

0 Sen ne diyon birader? Anlat:

Siz Beğendiniz ;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı