6 Mart 2010 Cumartesi

O günden sonra Kennedy (Bölüm 2)


 Cinayeti işleyen olarak illa ki birilerinin gösterilmesi gerektiğinden Lee Harvey Oswald (24 yaşında) somut olarak bilinen kişidir.Fazla ömrü yetmedi tabi ki de yaşamaya gece kulübü sahibi olan Jack Ruby Lee Harvey’i Dallas polis müdürlüğünün önünde öldürdü.Olayla ilgili görüntüler kısmına şimdi girmek istemiyorum çünkü daha başka şeyler ortaya çıkacak o yüzden sadece şu anda kullanılan silahlar,kafadaki bir kaç soru işareti ve kişileri tanıtmaya çalışacağım.




 Lee Harvey Oswald


New Orleans (ABD) doğumlu olup 1956-1959 yılları arasında deniz piyadesi olarak görev yapmış ve bu sırada Rusça eğitimi almıştır. Suikastçı Oswald 1962 yılında Pentagonda göreve başlamış ancak 1963 yılında KGB ajanı olduğu söylentileri üzerine işine son verilmiştir. “Cinayeti gören 47 kişinin tamamı kalp krizi veya trafik kazalarında ölmüşlerdir” Oswald iki el ateş etmiştir ama başkan John F. Kennedy'nin vücudunda 8 yara izi bulunmuştur. 1964 Warren, 1975 Rockefeller ve yahudi asıllı senatör Frank Churc'ün oluşturduğu komisyonlar Oswald'ın bu suikasti tek başına gerçekleştirdiği sonucuna varmışlardır.

Kennedy’nin yediği iki kurşun açısını yakalamak için de 50m koşması gerektiği de ortaya atılan iddialardan biridir.Konvoyu düşünürsek gerçekten çok zor bir iş (imkansız)

 Jack Ruby

JFK’nin katil zanlısı olarak bilinmektedir.Lee Harvey mehkemeye götürülürken yüzlerce CIA ve FBI ajanının Smith&Wesson markalı tabanca ile öldürmüştür.















Ve işin ilginç kısmı;

 Jack Ruby'i komplo teorilerinin aranan malzemesi haline getiren şey ise Kennedy suikastini gören görgü tanığı Jessica C. Flonnkın'ın verdiği ifadedir. Yaşlı kadın Kennedy'nin Dallas Dealey Plaza'da vurulduğu anda suikasti kameraya çeken Abraham Zapruder'in arkasındadır ve suikastten sonra FBI'a verdiği ifade nettir: "Suikastten hemen sonra çimenli tepecikte geçen gün Lee Harvey Oswald'ı vuran adamı elinde dürbünlü tüfekle oradan uzaklaşmaya çalışırken gördüm. Çimenliğe tepeciğe gittiğimde heryerde barut kokusu ve duman vardı". Buna benzer bir ifadeyi suikast anında orada bulunan polis William Janetsson da kullanmıştır. Fakat Wıllıam Janettson ifadesinde Jack Ruby'i gördüğünü belirtmemiştir. William Janetsson sadece silah seslerinin çimenli tepecikten geldiğini ve oraya doğru koştuğunda heryerin barut kokusu ve dumanla kaplı olduğunu ifadesinde belirtmiştir.

Bundan sonra zaten kafa allak bullak oluyor,ister istemez Jack Ruby mi yoksa?Sağ gösterip sol vurmak bu olsa gerek.

Ve diğer bir not;
Meclisin Suikast Araştırmaları Komitesinin dosyaları, 2029 yılına kadar mühür altında olucaktır.

O zaman kadar kaç dosya yer değiştirecek veya değiştirdi?Kaç tanesi kayboldu?
 
 

0 Sen ne diyon birader? Anlat:

Siz Beğendiniz ;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı