25 Şubat 2012 Cumartesi

Neron arabayı park etmek için yapmış (Neron Roma'yı neden yaktı?)

 Merhaba sevgili blog sevenler, yazarlar, canlar, ciğerler ve diğer sakatatlar...

 Bilinç altında neler saklanıyorsa artık yavaş yavaş dökülmeye başlandı benim açımdan yani şu sıralar acayip rüyalar görüyorum. Bir şey mi kullanıyorum? Yoo ama ben anlamadım bu durumu bir iş var haydi hayırlısı olsun.

 Bu yazımda aslında sizlere gerçeği açıklayacağım bir durum olacak. Evet belki bu zamana kadar hep kandırdılar ama artık yeter demenin vakti geldi. İsyeaaanım var huleyn nidaları atmaktansa efendi gibi durun şu satırları okumaya başlayın.

 Neron Roma'yı neden yaktı ?

 Çeşitli iddialar igdaş'ın zamanında faturalara gizli gizli geçirmesinden dolayı olduğunu işaret ediyor. Kimi metinlerde de Rusya'nın sıcak denizleri hayal etmesinden dolayı gaz fiyatlarına abanmış. Asıl gerçek tamamen parasal ama gazdan değil. O zamanlar Roma'da arsa sahibi olmak çok güçtü ve arsası olanlar yeni yeni ticaret işleri ile uğraşmaktan dolayı yeni fikirler ortaya atıyorlardı. Bunlardan biri de otopark işletmesiydi. İlk başta atlılar ve atlı arabalar için cazip gelmeyen bu iş daha sonra çok sükse yaptı. Yeni atlar ve yeni modifiye edilen kasalar herkesin bir atlı araba sahibi olmasını kendisine çekiyordu. Öyle bir çekiş yoktu hatta diyor eski yazıtlar. Daha sonra atlı araba ve at sayısı çoğalınca haliyle yer sıkıntısı da yaşanmaya başlandı. Hele hele o tezek kokuları milletin burun direğini kırmayı bırakın bambaşka bir hale büründürmüştü. Bunun üzerine bazı köylüler biz bu alanı nasıl değerlendirebiliriz derken ortaya bu atlar ve arabalar şehirde veya bir yere geldiklerinde nerede bekleyecekler diye düşündüler ve otopark olayını çıkardılar. İyi halt etmişler :)

 Daha sonra merkezde iyi tutunan bu fikir önceleri hoş karşılanmasa da sonra seve seve karşılandı. Kim tarafından ? Tabi ki Neron tarafından. Aslında günümüze bakınca şimdi yapılanların pek farklı olmadığını görüyoruz sadece zaman ve mekan kavramı farklı. İşleyiş aynı.

 Neron Las Vegas'da aradığını bulamayınca ve çokça para kaybedince bu işte para olduğunu ileri görüşlülüğü sayesinde anladı. Boş arazileri aldı. Alamadıkları içinse seve seve vermezseniz yine seve seve alırım demiş. Hatta işler o kadar sarpa sarmış ki kontrolü kaybetmiş ve Roma'yı zippo benzini ile yakmaya başlamış. İyi halt etmiş açıkçası bok var sanki diyemiyor insan işte. Ne diyelim. İşleri büyüttükten sonra Roma Dondurması üretmeye başlamış ve franchising işine girmiş. Bulunduğunuz yerdeki Roma Dondurmacıları hep Neron'un eseridir unutmayın, külahı da Cornet isteyin. Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere.

0 Sen ne diyon birader? Anlat:

Siz Beğendiniz ;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı