9 Ocak 2013 Çarşamba

Tam gaz pedal



Artık konuşacaklarımız arasında bisiklet de varsa bunun üzerine çekilmiş saf aksiyon içeren bir filmi tanıtmak olmaz diye düşünüyorum. Premium Rush adlı filmimiz herhalde gördüğüm en güzel bisiklet konusu işlenerek çekilmiş bir film. Görsel efekt yok diyemeyeceğim var ama o da sadece Has elemanımız olan Wilee'e  (Joseph Gordon-Levitt) ait bir olay. Şöyle ki; bisiklet, motorsiklet kullandığınızda daha çok karşılaşılan bir durum özel efektler sayesinde anlatılmış. Mesela dört beş metre sonra nelerin olacağını veya hangi aracın geleceğini, nasıl döneceğinizin kararının verildiği bir bölüm var bu güzel olmuş. Hatta neredeyse Sherlock Holmes'daki öngörü bölümü diyebiliriz.

 İspiyon içermeden konuya gelirsek, wilee amerika'da yaygın olan bizde ise uzaylı gibi bakmamıza neden olan bisikletli kurye işinde çalışmaktadır. Wilee'nin bisiklet üzerinde bazı kuralları vardır;

* Freni olmayan bir bisiklet sürmek (Sadece arka fren)
* Frenin gereksiz olması (Rahmetli Colin McRae geldi aklıma, o da freni sevmezdi)
* Vitesin gereksizliği (işte bu konu tartışılınabilir)

Bu üç kuralı yerine getiren bir yol bisikletiniz varsa kurye işi olarak özellikle çok zaman kazanabilirsiniz. Wilee'nin işleri pek de iyi gitmezken üniversiteden aldığı bir mektub ile başlıyor macera, sonrasında işlerin daha da karmaşıklatığını ve aksiyonun hiç kesilmediğini göreceksiniz. Özellikle bisiklet aşıklarına sesleniyorum. Kemik kadronun dışında iki tane de güzellik eşlik ediyor, Dania Ramirez (Vanessa) ve Jamie Chung (Nima) Mektubu veren kişi hem de.




Unutmadan şunu da ekleyeyim, Joseph Gordon bu film için sekiz haftalık eğitim almış. Yoksa öyle böyle bu işin altından kalkınmaz.






0 Sen ne diyon birader? Anlat:

Siz Beğendiniz ;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı