2 Ekim 2011 Pazar

Tazecik

 Bu köşede fazla geç kalmadan yeni albümleri tanıtıyoruz.Hatta suratınıza suratınıza atıp bir dinleyin diye zorla tavsiye ediyoruz.Yok şaka hiç öyle yapar mıyım? Anne eli değmiş gibi anlatacağım,yumuşak yumuşak ohh.

  Yeni albüme imza ata ilk grubumuz RHCP (Red Hot Chili Peppers) bu sefer ki albümleri bana çok saf funk olmasa da o tarafın ağırlığını hissettiren bir albüm yapmış.Albüm kapağı da pek hoş olmuş,titreme geldi içimden :D grupta gitarist olan John Frusciante abimizin yerine Josh Klinghoffer geldi.Albümde elektro gitar fazla duyulmuyor ofak çeşniler olarak kulağa çarpıyor onun yerine dengeleyici piyano gelmiş çok da hoş olmuş.


Bu saatten sonra diyeceğimiz tek şey var,senelerdir havada kalan şu RHCP geliyor bu sene lafının bir anca gerçek olması.Kuruçeşme Arena olmasın mümkünse gelen kalabalığın yarısı zaten manzaraya geliyor.Konserle alakalı yerler yapalım duyanlar,duymayanlara anlatsın ;)





RHCP'dan bir de Factory of Faith'i beğendim;

 Pamuk Sesli Prenses

 Pamuk sesli kategorisine dahil ettiğim az sanatçaılardan biri olan Feist abla da yeni albümünü yayınladı Metals.Kendisinin terapi doktoru olmasından şüpheliyim hem rahatlatıcı hem de huzur verdiren parçalara imza atıyor ailece olmasa bile sülalece dinliyoruz dersek yanlış bir ifade kullanmış olmayız.Kendisini 1-2-3-4 ile keşfettik hatta şöyle ki marka ismi vermeyeyim bir mp3 çalar reklamındaki şarkıdan keşfettik o,bu,şu derken bu güzeli bulduk.

 Not: The Bad in Each Other parçasını bulabilirseniz onunla başlayın ;)



 How Come You Never Go There parçası ile başbaşa bırakıyoruz.



 Kasabian

 Club Foot albümünden yine albümle aynı ismi taşıyan parçalarıyla şöyle tek kaşı kaldırmış dede gibi baktırdı kendilerine ve dikkatleri üzerlerine çekti ve itti sonra yine çekti.III. albümleri olan ve çok sevdiğim eskiden yaşamış olan bir dinazorun adını vermişler; Velociraptor.Ezgilerine baktığımızda eskilerin tadı olduğunu görüyoruz yani 80'lerin tadı yakalanmaya çalışılmış gibi.Hatta gitar sound'u bile öyle yani valla bak adamlar yaylı grubu bile eklemiş değişik bir aleme akıyor hafif saykodelik tıngırtılar da mevcut,zaten acid turkish bath diye bir parçaları da var :)







182 defa maşallah 

 Kıpır kıpır bir enerjiye sahip olan Blink-182 2003'de kendi isimleriyle aynı adı taşıyan albümleriyle bizi uğurladı.Bundan sonra herkes solo projeleriyle haşır neşir oldu taa ki 2011 çıkışlı Neighborhoods albümüne kadar. Belki bu kadar aradan sonra biraz daha oturaklı bir ritimde devam ederler diye düşünüyordum ama fazla değişmemiş yine punk-rock ezgileri devam ediyor.





Up All Night parçasına klip çekilmiş;










şimdilik bu albümleri tanıttım,bir iki tane daha olabilir,onları da ekleyeceğim efenim.Hadiyin görüşürük.

0 Sen ne diyon birader? Anlat:

Siz Beğendiniz ;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı