2 Ekim 2011 Pazar

Arkalara doğru ilerleyelim lütfen!

 Sabahtan işlerim vardı,halletim ve eve geldim.Geldiğim gibi de kafayı hoooop yastığa emanet ettim.Öyle bir uyumuşum ki dışarıda saç traşı olmak istemeyen veletin anırması bile uyandırmadı beni.İsterse dabıl anırsın umrumda değil,saçları bülbül yuvası gibi dolaşır.

 Bu[ara]da anne-babalara çok büyük görev düşüyor.Zaten sebzelere kendi çaplarında savaş ilan eden bu bünyeler ilerde makaslarla veya traş bıçaklarıyla hayata negatif bakacaklar.Böyle olsun kimse istemez,haydi gelin hep beraber bu küskünlüğe son verelim diye saçma sapan şirinlik taktikleriyle bu iş olmaz.

 Çözümü sevgiyle yaklaşmak.N'oooldu? Şaşırdınız değil mi? Valla siz çocuklarınızı traş ettirirken ben tüm İstanbul çapında akbilleri İstanbul Kart'a dönüştürüyor olacağım bu da başka bir ayrıntı.Sevgi dedik,saç dedik,kıl-tüy dedik.Bir dondurmayla ne bileyim ya da elinde balonla berbere götürün yok balon patlar şimdi berberler bazen heyecanlanıp,havada makaş şaklatıyor o zaman bütün planlar suya düşmesin.Dondurma da kıllanır ama kıllı dondurmadan bir şey olmaz.O kadar İsveçli bilim adamı test yapıyor hergün.Boru değil,pipet.Çocuğumuz bu alışkanlığı kazandığında sizden zaten ömür gidiyor biliyoruz aynen şu laflar çıkacak "Ay ömrümden bir beş sene gitti" kimi yörelerde bu altı,yedi,sekiz olarak değişiyor.Metropol kesimde dört olmuşluğu da vardır.Sonra aşağıdaki ablamız gibi kafayı ister F-16 Tomahawk füzeli,isterseniz de Apache Helikopter modeline bürüyebilirsiniz.

Yazımızın ilerleyen sayfalarında,bizden iki kişilik tahtalı köye bedava tatil kazanabilirsiniz.Bizden ayrılmayın!

  Burası kurak,evet tam bu[ara]ya

 Hayatta bazen gördüklerimiz kimi zaman üzüyor kimi zaman sevindiriyor.Kimi zaman da öyle değişik duygular tattırıyor ki sevinç ile şaşkınlık arasında kalıyoruz,diğerinin t-shirt'ünü de çekiştirip bak ulen oğluuuum diye cama yapıştırıyoruz.İşte bu fotoğrafta o güzel anlardan biri.Biz yeryüzünde küçücük,minnacık gezerken sadece üstümüze yağan yağmuru görüyoruz ve dans ediyoruz. 

 Bu tad içinde başka bir anım daha var.O da Kanarya Adalarından dönerken altımızdan geçen uyuyan şehirdi.Üstüne üstlük uçakta Güneşin doğduğuna şahit oldum :) böyle mükemmel duygular uyandıran anlar insanı daha mutlu ediyor kanımca.Kinder Sürpriz mi,bu mu derseniz ben bu kısmı seçerim.Fotoğraf profesyönel olmadığından kusurumuza bakmayınız ancak o kadar somut bir ürün elde edebildik ama görülebilecek kadar da güzel diye düşünüyorum.


Güneş orada ufacık bir nokta gibi gözüküyor ama yirmi dakika olmadan eşşek kadar oldu sevgili okurlar.Uçakta aslında çok şahit olacağınız şeyler var ki ama bazıları sadece havada geçirilen can sıkıntısı olduğunu düşünüyor.Onlara da sadece kolonyalı mendilllerini iyice koklamalarını söylüyorum.




NORVEÇ

 Soğuk ülkeleri sevme hikayem Hollanda ile başladı.Normalde zaten soğuğa gelemeyen bir tipim ama yeminlen abisi var ya yani kendimden geçtiğim ülkelerden birisidir.Neden dersek gerçekten o havayı teneffüs edince sıcacık geliyor ve o aradığım karanlık İngiliz atmosferine sahip.Dağılmadan Norveç'e gelelim şimdi bir kere hayat şartlarının iyi olduğu bir yeri herkes ister tamam orada eşşek gibi vergiler ödüyorsunu ama hiç olmazsa tatil için birebir geliyor.Doğallığı bozulmamış ve sanki film stüdyosundan çıkmış yapılar,yerler var.Yazın dört günlük Alanya macerasından sonra oradaki insanları da biraz tanımış olduk.İklim soğuk ama insanlar sıcak ve hemen  muhabbete başlıyoruz.Zaten bir bizim Ülkede yok böyle bir şey. (Mesela İtalya-Bormio sokaklarında her gördüğümüze selam verebiliyorduk) Norveç olmazsa İsveç-Finlandiya gidilecekler arasında.Sizi iki tane kendinizden geçiren video ile baş başa bırakıyorum,hoşçakalın;


Summer in Norway from Eva Sturm on Vimeo.



Norwegian Skies from Eva Sturm on Vimeo.

0 Sen ne diyon birader? Anlat:

Siz Beğendiniz ;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı