4 Ocak 2012 Çarşamba

İşin aslı ne?

 2012 Yılının ilk yazısıyla karşınızdayız. Ne kadar takarsınız orasını bilmem ama yazacağım konu belki ucundan da olsa alakadar edebilir sizi ;)

INSIDE JOB

 Inside job filmi 2010 yapımı bir Charles Ferguson filmi. İçerik olarak 2008 yılındaki büyük Amerikan Krizi'nin patlamasına kadar ki süreci ciddi bir şekilde kaynaklara bağlı bir yolda anlatıyor hatta şahitlerle ve olayın iç yüzündekilerle (röportaj yapmayı kabul edenler) Olay şu ki şu 4 senedir etrafta devamlı mason locaları veya Dünya'yı yöneten üç büyükler (Morgan,Rotschield ve Rockefeller gibi) var ve bunlar ne derlerse olur anlayışı hakimdi. Dünyada sadece bu üç büyükler haricinde sadece bir sene (12 ay içerisinde) içerisinde bir insanın veya hükümet çalışanlarının nasıl zengin olduklarını. Wall Street'in sadece ekranlarda kayan yazıları ve değerleri okuyan adamlardan ibaret olmadığını bizlerin gözleri önüne seriyor. TV'lere çıkan insanların yüzünüze bakarak nasıl da rahat bir şekilde yalan söylediklerine şahit olacaksınız. Ya da sadece tüm hayatınız boyunca bir ev almak için çalıştığınız paranın aslında banka yerine nasıl striptiz kulüplerinde yendiğini öğrendiğinizde kafanızı ya duvara ya da hala almamışsanız farklı yatırımlar peşinde koşmayı öğreneceksiniz. Film Türkiye'de geçmiyor fakat dikkatli izlediğinizde özellikle son 10 sene içerisinde satılan şirketlerin ve Hükümetin yaptığı tercihler göz önünde bulundurulursa bizim sonumuzun da aynı olacağı bir gerçek.

 Büyük bir kriz var içerisinden çıkılamayacak şekilde. Siz belli bir hayat standartı yakalamak isteyene kadar, tepenizdekiler 6. veya 7. özel jetlerinin hesabını yapıyor olacak. Açgözlüler her yerde. Şeytan aramızda...

0 Sen ne diyon birader? Anlat:

Siz Beğendiniz ;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı