11 Ağustos 2010 Çarşamba

JJ Abrams sizi yarı yolda bırakmaz (SUPER 8)

 Koskoca altı sene göz açıp kapatıncaya kadar geçti.Yok adaya nasıl düştüler ne yapacaklar,o ne? Bu ne? derken aaaaa bitti.Tabi kimse sonunu beğenmedi ki yine de bir çok soruya cevap verdiğini düşünüyorum hepsi değil ama 6. sezon sonuna da 11 dakikalık bonus koymayı ihmal etmemişler.11 dakika demeyin gerçekten de yine baya soru işaretini ortadan kaldırıyor.Devamı inşallah spin-off'lara diyoruz be beklemeye alıyoruz kendimizi.
 Abrams abi Fringe ile sci-fi tarzının yeniden hayat bulması için elinden geleni yapmaya çalışmış.Hele şu paralel evren olayı gerçekten etkileyici olmuş.Bazı konularda X-Files'a benzerliği ile dikkat çekiyor (Bay-Bayan partner ajanlar,onlarla uğraşan üst mevkiler ve diğerleri) taklitler asıllarını yaşaıtra geliyoruz burda ama tıpatıp da benzemiyor tabi.Kendi orjinal kurgusu var hakaret etmeyelim.Hadi iyi kötü Lost'un bizi kızdırıp,sinirlendirmesine anlam veremedik Fringe ile devam ediyoruz ama JJ bunla yetinmemiş ki iyi etmiş.

SUPER 8 adında sci-fi,aksiyon tarzında bir dizi ile karşımıza geliyor.Arkasında bir isim daha var Steven Spielberg.Bu ikilinin bu dizide zirveye oynayacağını tahmin ediyorum.Fragman bir kamyonetin tren raylarına girip deli gibi bir trene çarpmasıyla başlıyor sonra vagonlar havada uçuşuyor taaaa ki bir tanesi hareket edene kadar.Zaten orada da soru işareti bırakacak şekilde beynimizi yavaştan yiyor.Uzaylıların bu sefer ne şekilde ekranlara geleceğini yine çok merak ediyorum.Sabırla veya sabırsızlık arasında mekik dokuyorum.

Abrams yine dizide küçük küçük cinlikler yapmış aslında bu detaylar diziyi daha da izlenebilir hale getiriyor.Mesela Fringe'de aralarda değişik resimlerin ekrana gelmesi gibi SUPER 8!de de fotoğraf makinesinin alıcı kısmında okunabilir büyüklükte yazılar olacak.
Super Eight from Cristian Sfe on Vimeo.

0 Sen ne diyon birader? Anlat:

Siz Beğendiniz ;)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı